Maatregelen omtrent Corona


Corona en de ZKG Zeilkampen

Het zijn vreemde tijden. Het Coronavirus beïnvloedt het leven van ons allemaal. We hopen dat jullie en jullie naasten in goede gezondheid verkeren. Op dit moment lijkt het erop dat de situatie in Nederland zich verbetert. Daar zijn we dankbaar voor. Tegelijkertijd weten we dat ons dagelijks leven er voorlopig nog niet zo uitziet als vóór de Corona-crisis. Ook als Stichting Zeilkampen Gaastmeer denken we na over hoe aankomend zomerseizoen eruit zou kunnen komen te zien.

 

Afgelopen week heeft de regering aangekondigd enkele maatregelen te zullen versoepelen. Zo mogen kinderen t/m 12 jaar weer samen sporten zonder daarbij 1,5 meter afstand te houden. Dit is goed nieuws voor onze Ketelbinkiekampen, en we gaan er op dit moment ook vanuit dat we deze ‘gewoon’ kunnen organiseren. Ook de maatregelen voor kinderen en jongeren van 13 t/m 18 jaar zijn, echter in iets mindere mate, versoepeld. Wij hebben daarom goede hoop dat aankomende zomer ook de Jeugd- en Instructiekampen door kunnen gaan.

 

Uiteraard weten wij niet hoe de situatie zich zal gaan ontwikkelen. Wij houden de ontwikkelingen, en de maatregelen van de overheid nauwlettend in de gaten. Daarbij laten we ons ook informeren door watersportverbonden en andere organisaties en instanties binnen de sectoren van watersport en groepsreizen.

 

Juist omdat we niet weten hoe de situatie in Nederland zich komende tijd ontwikkelt, houden we rekening met verschillende scenario’s, denken we na over mogelijke (creatieve) oplossingen en stellen we protocollen op voor tijdens de kampen en het halen/wegbrengen van deelnemers. Als stichting willen we uiterlijk op 1 juni besluiten of, en op welke manier we de kampen door laten gaan. We zullen dit dan uiteraard weer duidelijk communiceren.

 

We hopen jullie aankomende zomer in Gaastmeer te mogen verwelkomen! Mocht je je nog willen aanmelden voor één van onze kampen, dan ben je van harte welkom. Vóórdat we een definitief besluit hebben genomen over onze zomerkampen (1 juni) is een betaling niet nodig. Mocht het kamp onverhoopt niet doorgaan dan scheelt dat de nodige administratie en transactiekosten. Eventuele betalingsherinneringen van STO garant mogen daarom tot 1 juni genegeerd worden.

 

Laat het ons weten als je nog vragen of opmerkingen hebt. Je kunt daarvoor terecht bij de Zeilkampcommissie (ZKC) of bij het bestuur. Mail je vraag naar info@zeilkampengaastmeer.nl, of bel met 085 060 142 6.