Maatregelen omtrent Corona


Corona en de ZKG Zeilkampen

Corona-update 21-6-2020

Zeilkampen Gaastmeer 2020 is een feit!

Gisteren kregen we dan eindelijk het verlossende woord van de Veiligheidsregio dat ons protocol goedgekeurd is! Dit betekent dat we deze zomer doorgaan, en daar zijn wij uiteraard ontzettend blij mee! Als je al ingeschreven hebt komen we binnenkort bij je terug om meer te vertellen over de inhoud van het protocol en welke coronamaatregelen wij moeten hanteren tijdens onze kampen.

 

Corona-update 1-6-2020

Met deze update willen we je graag op de hoogte stellen van ons beleid in tijden van Corona.

 

We zijn blij om te kunnen zeggen dat het er steeds meer op lijkt dat je deze zomer met ons op kamp kan! De afgelopen tijd hebben we veel contact gehad met de Rijksoverheid en organisaties binnen de watersportsector. De signalen die we de laatste weken kregen werden steeds positiever. Sterker nog: verschillende zeilscholen hebben onlangs toestemming gekregen om aankomende zomer weer het water op te mogen gaan! We hebben daarom goede hoop dat ook wij binnenkort definitief toestemming krijgen!

 

Om definitief toestemming te krijgen schrijven wij op dit moment een protocol waarin we aangeven hoe we op de zeilkampen zoveel als mogelijk rekening houden met de maatregelen tegen Corona. De zeilkampen zullen er daarom hier en daar misschien net iets anders uitzien dan je van ons gewend bent. Zodra we definitief toestemming hebben gekregen zullen we je zo snel mogelijk laten weten wat dat protocol precies inhoudt! Uiteraard blijven de kampen net zo leuk als ze altijd al waren 😉

 

Goed nieuws dus! Maar natuurlijk wel alleen als het virus in Nederland een beetje onder controle blijft. Een goede reden dus om ons te houden aan de maatregelen van premier Rutte en het RIVM.

 

We houden je op de hoogte!

 

Als je tussendoor vragen hebt zijn we altijd beschikbaar om die te beantwoorden!

 

27-4-2020

Het zijn vreemde tijden. Het Coronavirus beïnvloedt het leven van ons allemaal. We hopen dat jullie en jullie naasten in goede gezondheid verkeren. Op dit moment lijkt het erop dat de situatie in Nederland zich verbetert. Daar zijn we dankbaar voor. Tegelijkertijd weten we dat ons dagelijks leven er voorlopig nog niet zo uitziet als vóór de Corona-crisis. Ook als Stichting Zeilkampen Gaastmeer denken we na over hoe aankomend zomerseizoen eruit zou kunnen komen te zien.

 

Afgelopen week heeft de regering aangekondigd enkele maatregelen te zullen versoepelen. Zo mogen kinderen t/m 12 jaar weer samen sporten zonder daarbij 1,5 meter afstand te houden. Dit is goed nieuws voor onze Ketelbinkiekampen, en we gaan er op dit moment ook vanuit dat we deze ‘gewoon’ kunnen organiseren. Ook de maatregelen voor kinderen en jongeren van 13 t/m 18 jaar zijn, echter in iets mindere mate, versoepeld. Wij hebben daarom goede hoop dat aankomende zomer ook de Jeugd- en Instructiekampen door kunnen gaan.

 

Uiteraard weten wij niet hoe de situatie zich zal gaan ontwikkelen. Wij houden de ontwikkelingen, en de maatregelen van de overheid nauwlettend in de gaten. Daarbij laten we ons ook informeren door watersportverbonden en andere organisaties en instanties binnen de sectoren van watersport en groepsreizen.

 

Juist omdat we niet weten hoe de situatie in Nederland zich komende tijd ontwikkelt, houden we rekening met verschillende scenario’s, denken we na over mogelijke (creatieve) oplossingen en stellen we protocollen op voor tijdens de kampen en het halen/wegbrengen van deelnemers. Als stichting willen we uiterlijk op 1 juni besluiten of, en op welke manier we de kampen door laten gaan. We zullen dit dan uiteraard weer duidelijk communiceren.

 

We hopen jullie aankomende zomer in Gaastmeer te mogen verwelkomen! Mocht je je nog willen aanmelden voor één van onze kampen, dan ben je van harte welkom. Vóórdat we een definitief besluit hebben genomen over onze zomerkampen (1 juni) is een betaling niet nodig. Mocht het kamp onverhoopt niet doorgaan dan scheelt dat de nodige administratie en transactiekosten. Eventuele betalingsherinneringen van STO garant mogen daarom tot 1 juni genegeerd worden.

 

Laat het ons weten als je nog vragen of opmerkingen hebt. Je kunt daarvoor terecht bij de Zeilkampcommissie (ZKC) of bij het bestuur. Mail je vraag naar info@zeilkampengaastmeer.nl, of bel met 085 060 142 6.