Jasper van Stenis


Als je wel eens in Gaastmeer geweest bent dan weet je drie dingen; het eerste is dat ze daar heel goed kunnen zeilen, dat het er altijd gezellig is en dat ze een heel goed verhaal kennen over een piraat.

Toen ik als tiener voor het eerst meeging op zeilkamp in Gaastmeer kon ik al een klein beetje zeilen. Ik zeilde weleens met mijn ouders en het leek hen leuk voor mij om op zeilkamp te gaan. In eerste instantie dacht ik dat een kamp niet echt iets voor mij zou zijn, maar ik vond zeilen leuk en ik wilde beter leren zeilen. Bij aankomst op de boerderij waren al mijn twijfels verdwenen. Een super leuk ontvangst door de schippers bij de boerderij en een prachtig uitzicht over de gestrekte weilanden en wateren maakten mij meteen verliefd. Die week heb ik echt een superleuke vakantie gehad en veel vrienden leren kennen, waar ik nu nog steeds contact mee heb.

In de jaren die volgden is er geen jaar voorbij gegaan waarin ik een zeilkamp gemist heb. In die periode heb ik steeds beter leren zeilen en heb ik steeds meer vrienden ontmoet. Uiteindelijk schipperde ik af en waren mijn zomers niet meer los te denken van de zeilkampen in Gaastmeer. Vanaf dat moment was ik er elke zomer en leerde ik kinderen en jongeren zeilen. Nog altijd als ik de brug in Gaastmeer over rijd, voel ik een warm gevoel van thuiskomen.
Gaastmeer is zeker mijn favoriete vakantiebestemming en het is nog geen 100 kilometer rijden!

Als je deze zomer ook komt zeilen in Gaastmeer dan kan ik je drie dingen garanderen:
• Je beleeft de vakantie van je leven
• Je leert goed zeilen
• Je kent het beste verhaal over een piraat ooit

Hopelijk tot ziens, ik ga mijn tas vast inpakken voor een zeilkamp bij Zeilkampen Gaastmeer!