Ewoud van Gent


Zolang ik het mij kan herinneren kan ik al zeilen. Vroeger ging ik altijd met mijn ouders mee op vakantie, drie weken lang met de boot. Dan voeren we van het IJsselmeer naar de Waddenzee, of via Amsterdam naar Zeeland. Ik weet nog heel goed hoe prachtig het was om op de punt van de boot te zitten en dan kleddernat te worden van de golven. Totdat je naar bed ging en toen merkte dat je het raampje niet goed dicht gedaan had.. Maar goed, ik heb het zeilvirus van mijn ouders gekregen. Ik kan zelf maar twee zomervakanties opnoemen waarin ik niet gezeild heb. Zeilen is gewoon schittermagisch! Je hijst de zeilen en je gaat achter roer zitten terwijl je niet hoeft te bedenken of je nog even moet tanken.
Het prachtigste is nog wel het gevoel wat je hebt als je de boot bestuurd en je vanuit een heel ander punt Nederland en de natuur gaat zien.