Ervaar de christelijke zeilkampen bij Stichting ‘Zeilkampen Gaastmeer’


Stichting Zeilkampen Gaastmeer

Wij zijn Stichting ‘Zeilkampen Gaastmeer’ en wij organiseren christelijke zeilkampen voor kinderen en jongeren tussen de 9 en 22 jaar. Dit doen wij op vrijwillige basis en vanuit onze passie voor het zeilen en onze unieke kampsfeer. Onze christelijke zeilkampen staan onder leiding van enthousiaste schippers, kooksters en Ketelbinkieleiders (18 – 30 jaar), die hun liefde voor God en het zeilen met elkaar gemeen hebben.
 

Gaastmeer

Onze christelijke zeilkampen hebben als uitvalsbasis ‘onze’ boerderij in Gaastmeer. Dit gezellige dorpje ligt in het waterrijke Zuidwest Friesland en is de ideale spot voor watersporters. Dat komt omdat het gelegen is tussen verschillende meren, en het dus een prachtige plek is voor een zeilinstructiedag of een mooie dagtocht.
 

Zeilkampen

Stichting ‘Zeilkampen Gaastmeer’ organiseert christelijke zeilkampen voor drie verschillende leeftijdscategorieën. De jongste zeilers (9 tot 12 jaar) kunnen mee op een christelijk Ketelbinkiekamp. Op deze kampen slaap je in een tentenkamp vlakbij de boerderij en leer je het zeilen in een Optimist. Voor de jongeren hebben we Jeugdkampen (13 tot 15 jaar) en Instructiekampen (16 tot 22 jaar). Op deze christelijke zeilkampen slaap je op de boerderij, en leer je het zeilen in een Valk.
 

Zeilniveau

Onze schippers staan bekend om hun hoge zeilniveau, en daar zijn we trots op! Stuk voor stuk zijn het gepassioneerde zeilliefhebbers die vaak ook les geven op zeilscholen, meedoen aan zeilwedstrijden of schipperen tijdens bedrijfsuitjes. Toch komen ze elk jaar terug naar onze christelijke zeilkampen om hun zeilervaring met jou te delen.
 

Activiteiten

Naast het zeilen doen we op zeilkamp ook allerlei andere activiteiten. We bedenken de leukste spellen, doen een dropping, houden een kampvuur of gaan nachtzeilen. Uiteraard kunnen de bekende ‘feestjes in de keuken’ niet ontbreken. Kortom: het is onmogelijk om je te vervelen.
 

Uniek

Onze christelijke zeilkampen staan bekend om hun unieke sfeer. Niet voor niets komen de meeste deelnemers elk jaar weer terug. Als je nog nooit bent mee geweest is het overigens geen probleem: je maakt snel nieuwe vrienden en je zult het verslavende effect van onze zeilkampen zelf ervaren.
 

Meer informatie

We hopen dat je nieuwsgierig bent geworden naar onze christelijke zeilkampen! Als je meer informatie wilt kun je altijd contact met ons opnemen, of verder kijken op onze website.

 

Tot snel in Gaastmeer!