Dominique de Vries-Smilde


Als 9-jarige ging ik voor het eerst als ketelbinkie mee. Vanaf dat moment was ik verslaafd. Zeilen is heerlijk: je bent op het water, je hoort alleen de wind ruisen en de golven tegen de boot slaan, en zodra de wind aantrekt voel je de boot vooruit gestuwd worden. Op het water leer je de boot onder controle houden zodat deze in evenwicht is met de wind en het water. Aan het eind van de dag kom je terug op de boerderij met rode wangen en je haar verwaaid. Niet alleen het zeilen is leuk, maar ook de kampsfeer. Gezelligheid, kletsen, spellen, feestjes. Je bouwt bijzondere vriendschappen op, soms zelfs voor het leven! Elke zomer was ik in Gaastmeer te vinden, eerst als deelnemer en daarna als schipper. Nu na 10 jaar schipperen ben ik afgezwaaid, want in het voorjaar is ons dochtertje geboren. Maar ik zeil nog steeds, en blijf op de achtergrond betrokken, want de zeilkampen in Gaastmeer blijven in je bloed zitten. Welkom in Gaastmeer, voel je thuis bij ons!