Ervaar de christelijke jeugdkampen bij Stichting ‘Zeilkampen Gaastmeer’


Zeilkampen Gaastmeer

Wij zijn Stichting ‘Zeilkampen Gaastmeer’ en wij organiseren christelijke jeugdkampen voor kinderen en jongeren tussen de 9 en 22 jaar. Dit doen wij op vrijwillige basis en vanuit onze passie voor het zeilen en onze unieke kampsfeer. Onze christelijke jeugdkampen staan onder leiding van enthousiaste schippers, kooksters en Ketelbinkieleiders (18 – 30 jaar), die hun liefde voor God en het zeilen met elkaar gemeen hebben.
 

Gaastmeer

Onze christelijke jeugdkampen worden georganiseerd op ‘onze’ boerderij in het gezellige dorpje Gaastmeer, in het mooie en waterrijke Friesland. Een betere locatie kunnen we ons niet indenken, want de boerderij ligt pal aan het water. In een zucht zitten we op één van de vele meren, klaar voor een nieuwe dag zeilinstructie of een mooie dagtocht.
 

Zeilkampen

christelijke jeugdkampen
Stichting ‘Zeilkampen Gaastmeer’ organiseert verschillende christelijke jeugdkampen. De jongste deelnemers (9 tot 12 jaar) kunnen mee op één van onze christelijke Ketelbinkiekampen. De Ketelbinkies slapen in een tentenkamp, vlakbij de boerderij, en leren zeilen in een Optimist. De jeugd van 13 tot 15 jaar kan mee op een christelijk Jeugdkamp, terwijl de jongeren van 16 tot 22 mee kunnen op een christelijk Instructiekamp. Op deze kampen slaap je op de boerderij en krijg je les in een Valk.
 
 

Zeilniveau

Al onze christelijke zeilkampen staan bekend om hun hoge zeilniveau. Onze schippers zijn stuk voor stuk ervaren zeilers,
en velen van hen geven les op zeilscholen, varen bedrijfsuitjes of doen mee met zeilwedstrijden. Allen hebben ze het zeilen geleerd op onze zeilkampen, aan de hand van ons eigen instructieprogramma. Dit programma is tot stand gekomen door meer dan 50 jaar aan zeilervaring. Graag delen we deze ervaring me jou!
 
Op onze christelijke Ketelbinkiekampen, Jeugdkampen en Instructiekampen staat het zeilen centraal, maar ieder kamp zit ook nog bomvol met allerlei andere activiteiten. We doen gave spellen op het erf, zwemmen, houden een kampvuur en genieten van onze bekende ‘feestjes in de keuken’. Vervelen is er dus niet bij!
 

Uniek

De christelijk zeilkampen bij Stichting ‘Zeilkampen Gaastmeer’ staan bekend om hun unieke kampsfeer. Deelnemers, maar ook de schippers, kooksters en leiders, ervaren eigenlijk altijd een ‘afterkamp-kater’ en de meesten komen elk jaar weer terug.
 

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden en zoek je meer informatie over één van onze christelijke jeugdkampen? Kijk dan snel verder op onze website of neem contact met ons op. We staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 

Het lijkt ons leuk als je er komend seizoen ook bij bent! Hopelijk tot dan!